Søfragtpriserne faldt i 14 uger i træk, hvad er årsagen bag

De stigende søfragtpriser falder løbende.

År til dato er World Container Index (wci) udarbejdet af shipping konsulentfirmaet Drewry faldet med mere end 16%.De seneste data viser, at wci-sammensatte indeks faldt til under $8.000 per 40-fods container (feu) i sidste uge, et fald på 0,9% måned-til-måned og tilbage til fragtraterne i juni sidste år.

Ruter med stejlere fald

Hvorfor falder priserne på søfragt?

Lad os tage et kig på de ruter, der er faldet markant.

De tre ruter fra Shanghai til Rotterdam, New York og Los Angeles er faldet markant

Sammenlignet med den foregående uge faldt fragtraten på ruten Shanghai-Rotterdam med 214 USD/feu til 10.364 USD/feu, fragtraten på ruten Shanghai-New York faldt med 124 USD/feu til 11.229 USD/feu, og fragtraten på ruten Shanghai-Los Angeles faldt med USD 24/feu og nåede op på $8758/feu.

Siden begyndelsen af ​​året er de to hovedruter fra Shanghai til Los Angeles og Shanghai til New York faldet med henholdsvis 17 % og 16 %.

Ifølge Drewrys beregninger, blandt de otte skibsruter, der påvirker verdens containerfragtindeks, udgør slagvægten af ​​disse tre skibsruter fra Shanghai 0,575, hvilket er tæt på 60 %.Fra 7. april til 21. april var fragtraterne på de fem andre ruter end disse tre ruter forholdsvis stabile, og der var som udgangspunkt ingen større ændring.

Påvirket af den tidligere mangel på kapacitet fortsætter udbredelsen af ​​kapacitet med at vokse.Men når udbuddet af kapacitet fortsætter med at stige, har efterspørgslen efter kapacitet ændret sig.
Fragtmængder og oversøisk efterspørgsel falder begge

Ud over dette begyndte hastigheden af ​​omladning, losning og forsendelser i Shanghai Port at aftage.

Samtidig er folks prispres på grund af den stigende inflation i USA og Europa større.Dette har til en vis grad undertrykt efterspørgsel fra oversøiske forbrugere.

port1

Indlægstid: Jun-08-2022